Élesztő nélküli ír szódás kenyér teljes kiőrlésű tönkölylisztből :)

Ez egy egyszerű és gyors recept.
Kelesztés és dagasztás nélkül készíthetünk kenyeret.

Hozzávalók:
(a boltunkban megtalálható termékeket belinkeltem)

Elkészítése:
A sütőt felmelegítem 200 fokra.
Alaposan összekeverem egy nagy tálban a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, só, nádcukor).
Ebbe a tálba öntöm az írót (amit helyettesítünk 2/3 natúr joghurt és 1/3 víz keverékével).
Egyik kezemmel lassan öntöm, másikkal már keverem is a tésztát. Gyúrni és dagasztani nem szabad, csak keveverni. A tészta legyen lágy, de nem túl ragacsos.
A keverékből labdát formázok és átrakom a sütőfóliával bélelt tepsibe. Belisztezem és kereszt alakban jó mélyen bevágom egy éles késsel.
Azonnal mehet a 200 fokra melegített sütőbe.
Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Érdemes jól barnára sütni, hogy a közepe is tökéletes legyen. :)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept

5000 Ft. feletti vásárláshoz ajándékba adunk Neked egy csomag Biopontos ropit  smiley

Blog

Ma Rajmund, Zelma napja van. Holnap Timót napja lesz.